top of page

Det är tidig morgon vid odlingen på den afrikanska savannen. Luften är klar och frisk. Solen skiner från en himmel dekorerad med små molntussar. Rosplockarna är redan ute för att skörda de rosor som har rätt öppningsgrad.

Var tjugonde minut hämtas rosorna in för att placeras i kyl och sättas i hinkar med vatten och stärkande rosnäring i väntan på den stundande avresan till Sverige.

Savannens regenter övervakar arbetet, på behörigt avstånd.

Våra rosor produceras i moderna miljöanpassade anläggningar.  Det värdefulla vattnet som inte upptas av plantornas rötter samlas upp och renas för att återanvändas när rosorna blir törstiga igen. Därtill kanaliseras allt regnvatten till dammar för att användas under torrperioden.

Rosplantorna är speciellt framtagna för den afrikanska växtmiljön och de färdiga rosorna blir i allmänhet 40 till 60 cm långa. Kännetecknande för dessa blommor är deras hållbarhet och variation i massor av färger.

Vid lunchtid är rosorna kvalitetskontrollerade, buntade och inpackade i transportemballage för att åter igen sättas i vatten någon timme innan slutpackningen i kartong åger rum. På eftermiddagen transporteras de välpackade kartongerna med rosor i kylbil till flygplatsen.

Här lastas de av i stora moderna  lagerkylar för check-in. Efter kontroll av vikt, antal och temperatur inuti lådorna lastas de på ett fraktflygplan som kort därefter börjar  den knappa 9 timmar långa flygresan till Holland.

På flygplatsen i Amsterdam, står personal beredd att lasta av den fulla flygfraktaren och ställa in kartongerna i speditörens lagerkyl . I  väntan på att bli  införtullade till EU genomgår de igen en noggrann temperaturkontroll, som vid behov kompletteras med en dos extra genomblåsning av kalluft, kallad precooling. Sen bär det av med kylbil till Sverige.

Klockan är 06.15 och lastbilen från Holland backar till vid vårt lager i Malmö. Pallarna med roskartongerna rullas av och ställs i vår ankomstkyl där de kontrollräknas och packas upp omsorgsfullt

Transportemballaget runt rosbuntarna plockas av. Rosorna genomgår rutinmässig kvalitetskontroll för att sedan klippas, förpackas  och sättas i rent vatten med tillsats av Chrysal rosnäring som garanterar kvalitet och hållbarhet.

Stickprover plockas ut till ett kvalitetstest för att försäkra oss om att rosorna uppfyller våra krav och alla förväntnngar som våra kunder har på Roses With Names.

Hinkarna med de fräscha rosorna fortsätter resan i kylbil till olika försäljningsställen runt om i Sverige.

I närbutiken på hörnet eller i din favoritblomsteraffär, i heminredningsbutiken eller på stormarknaden  står din rosbukett från Roses With Names och väntar på att skapa harmoni, glädje, energi, fest, romantik och kärlek.

bottom of page